Kako pravilno zameniti točak na kolima


Krenuli ste na put i shvatite da Vam se izduvala guma na automobilu ili još bolje, krenuli ste na put, a na prvoj krivini ugledate damu sa ispruženim prstom kojoj je potrebna pomoć. Idealna prilika da se pokažete, jer ako niste stručnjak za mehaniku kao serviseri Auto centra Forma, onda makar možete pokazati svoju veštinu sa dizalicom i par šrafova koje treba nadmudriti.

Obeležite propisno automobil, upalite sva četiri migavca, ubacite u brzinu, povucite ručnu i neka svi putnici napuste vozilo. Bitno je takođe da vozilo bude na tvrdoj podlozi i na ravnom kako ne bi došlo do propadanja dizalice. Ali pre nego što počnete da dižete automobil, olabavite šrafove jer posle nećete imati snage. Dizalicu postavite blizu točka koji se menja i možete polako podići automobil. Olabavljene šrafove skinite, zamenite točak i onda sve radite obrnuto. Blago pritegnite šrafove, spustite auto a  nakon toga zavrnite šrafove dovoljno čvrsto, onako kako su i bili na početku čitave operacije.

Posao je gotov i ruke su Vam sigurno prljave, a zamenjeni točak treba hitnu posetu vulkanizeru. Sjajna prilika da pozovete damu koju ste izbavili iz nevolje na piće kako bi ste se doveli u red i posavetovali je još nešto u vezi kola, ali ako to ne upali jednostavno joj prosledite kontakt stručnjaka za ubuduće, svakom zatreba pre ili kasnije.

auto-centar-forma-beograd-japansko-korejska-vozila-zamena-tocka