Kad je potrebno raditi veliki servis?


Veliki servis je poželjno raditi onda kada automobil ispuni uslove za njega, a nije neophodno slepo slušati fabrička uputstva. Stanje automobila zavisi od uslova u kojima se auto vozi, napora kojima je izložen, pa je najbolje raspitati se kod svog proverenog servisera.

Nema univerzalnog pravila šta se sve menja na velikom servisu, jer veoma zavisi od vrste i tipa motora. Generalno, menjaju se zupčasti kaiš, španeri, roleri, klinasti kaiš (PK kaiš), pumpa za vodu, antifriz…

Japanska vozila posebno novije generacije imaju odlične motore i pravi su izbor za kupovinu polovnog vozila. Veliki broj modela i kubikaža ima različite vremenske okvire u kojima se radi veliki servis. Ono što je sigurno da prilikom kupovine polovnog vozila obavezno uradite veliki servis. Ukalkulišite ga u nabavnu cenu vozila.

Veliki servis uz rezervne delove za japanska i južnokorejska vozila! Sve na jednom mestu za Honda, Hyundai, KIA, Mazda, NIssan, Toyota, Suzuki i Mitsubitshi vozila.

Servisna knjiižica se lako falsifikuje, a kilometraža ne mora uvek biti verno prikazana. Kako bi ste izbegli rizik i ozbiljnije posledice, uradite veliki servis nakon kupovine polovnog vozila, osim ako ne kupujete automobil od potpuno proverenog prodavca. 

Bitno je naglasiti i da ako imate novo moderno vozilo kakvo je recimo Tojota Korola, i fabrička preporuka je za veliki servis postavljena na 120000 pređenih kilometara za dizel vozila, ako niste za 4-5 godina prešli preporučenu kilometražu, obavezno uradite veliki servis. Tokom godina dolazi do zamora materijala i delovi jednostavno gube svoje performanse usled protoka vremena. 

Ako niste potpuno sigurni kada je vreme za veliki servis Vašeg vozila, pozovite nas telefonom ili nam postavite pitanje na stranici kontakt.