Kad je potrebno raditi mali servis?


Redovan mali servis uz kvalitetne delove doprineće dugom veku trajanja automobila. Zakažite mali servis i pregled Vašeg japanskog ili južnokorejskog vozila.

Mali servis podrazumeva zamenu motornog ulja, filtera vazduha i filtera klime. Bez obzira na pređenu kilometražu motorno ulje je potrebno zameniti jednom godišnje. U tom periodu doćiće do smanjenja performansi ulja, njegovog viskoziteta, pa je dobro zameniti ga novim. 

Naše mušterije za sve ugrađene delove dobijaju jednogodišnju garanciju, a za pojedine delove i više. 

Noviji automobili će Vas na kontrolnoj tabli obavestiti kada je vreme za mali servis. Sve što treba je da zakažete pregled kod svog proverenog majstora. A šta je sa starijim modelima? Uzmimo za primer servis za Tojotu Jaris starije generacije, mali servis se radi na svakih 15000 km, zato je dobro pogledati servisnu knjižicu na vreme kako ne bi ste preterali sa vožnjom.

Honda Sivik koja je u narodu poznata kao “svemirac“ nema ozbiljne mane što se motora tiče. Generacija između 2005. i 2012. godine zahteva takođe mali servis na svakih 15000 km. 

Ako niste sigurni na koliko je potrebno raditi mali servis za Vaše vozilo, pozovite nas telefonom i rešite sve dileme za čas. 

Pripremite Vaše vozilo za leto, ili proverite stanje automobila u nekom od naših servisa za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu.