Iskoristite subvencije za električna vozila


Tojota je jedan od brendova koji ima najviše hibridnih modela automobila na tržištu Srbije. Iskoristite Vladinu uredbu i mogućnost kupovine električnih i hibridnih vozila uz subvenciju. Uredba je doneta u martu 2020. godine ali usled epidemije korona virusa tržište je mirovalo, a potencijalni kupci su zasigurno bili okupirani drugim brigama.

Cilj uredbe je podsticanje ekološki prihvatljivog vida transporta u okviru mera za poboljšanje kvaliteta vazduha i unapređenja kvaliteta životne sredine. 

Država konkretno pomaže kupovinu:

  • mopeda i lakih tricikala na električni pogon sa 250 evra
  • hibridnih automobila sa 2.500 evra 
  • plag-in hibrida sa 3.500 evra
  • električnih vozila sa 5.000 evra.

Ako se odlučite za kupovinu nove Tojote Jaris, sa državnom subvencijom od 2.500 evra ovaj hibrid košta 17750 evra, pošto je puna cena vozila 20.250 evra. Na novoj Tojoti Prius koja je plug-in hibrid možete uštedeti 3500 evra i platiti je 35700 evra.

Pravo na subvencionisanu kupovinu vozila nemaju pravna lica i preduzetnici koji su ostvarili pravo na subvencionisanu nabavku putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza. 

Zahtev za dodelu subvencija podnosi se Ministarstvu zaštite životne sredine, sa navođenjem dokumentacije koja se podnosi uz zahtev. 

Ako posedujete japansko ili južnokorejsko vozilo, pouzdani servisi se nalaze na Novom Beogradu i Senjaku. Za sve informacije i zakazivanje pregleda pišite nam na stranici kontakt.