Da li nositi masku za lice u kolima?


Osnovne preporuke u suzbijanju širenja korona virusa su redovno pranje ruku, socijalna distanca i nošenje zaštitne maske preko lica kao i nošenje rukavica. Kod vožnje automobila stvar se dodatno komplikuje zbog veličine prostora u kabini.

Nije neophodno nositi masku na otvorenom prostoru kao i tokom vožnje kola. Redovno održavanje higijene vozila je dovoljno, o čemu više pročitajte ovde. Preporučena socijalna distanca od 2 metra postaje problem kada se u vozilu nađu 2 ili više osoba.

Rešenje za više putnika u jednom vozilu je da svi nose zaštitne maske i rukavice.

Ako ste vozač Toyota Land Cruiser-a, možda bi ste i uspeli da održite distancu od jednog metra sa jednim saputnikom, koji bi morao da sedi dijagonalno od vozača. Za više ljudi nismo sigurni, osim ako ne žele da se voze u gepeku, koji je zaista prostran, ali je takav način transporta kažnjiv.

Rešenje za više putnika u jednom vozilu je nošenje zaštitnih maski, rukavica i ako je to moguće bez međusobne komunikacije. Svi taksisti su takođe obavezni da nose neophodnu zaštitu, nakon svake vožnje da dezinfikuju vozilo, prebrišu ga i provetre pre prijema nove stranke.

Podsećamo Vas da smo skratili radno vreme do 15 časova ali nas i dalje možete kontaktirati i zakazati pregled Vašeg japanskog i južnokorejskog vozila u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.