Da li kupiti poplavljeno vozilo – prednosti i mane


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-poplavljeno-vozilo

Na tržištu se ponekad pojavljuju primamljive ponude za automobile koji su pretrpeli poplavu. Pitanje koje se postavlja jeste da li je pametno kupovati automobil koji je bio poplavljen? 

Prednosti kupovine poplavljenog automobila

Niska cena

Poplavljeni automobili često se nude po znatno nižim cenama u odnosu na njihovu tržišnu vrednost. To može biti primamljivo za kupce koji traže vozila manje vrednosti.

Potencijal za popravku

Automobili koji su pretrpeli poplavu mogu biti dovedeni u upotrebljivo stanje. Ako imate tehničko znanje ili dobrog automehaničara, postoji mogućnost da reparirate takav automobil i uštedite značajnu sumu novca.

Nedostaci kupovine poplavljenog automobila

Skriveni problemi

Poplavljeni automobili mogu imati ozbiljne tehničke probleme koji nisu vidljivi golim okom. Elektronika, motor, menjač i drugi ključni delovi mogu biti značajno oštećeni prodorom vode. Ovi problemi se ponekad ne otkriju ni prilikom detaljnih pregleda nego tek kasnije tokom vožnje.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Novom Beogradu i Senjaku. Zakažite pregled ili servis vozila ovde

Sigurnosni rizik

Automobili sa oštećenjima usled poplave mogu imati ozbiljne sigurnosne rizike. Struktura vozila, performanse kočnica, upravljanja i drugih sistema mogu biti ozbiljno kompromitovani.

Problemi sa osiguranjem i prodajom

Poplavljeni automobili su često označeni kao vozila koja su pretrpela totalnu štetu, što znači da su osiguravajuće kompanije procenile da je njihova popravka previše skupa u odnosu na vrednost vozila. Vešt majstor može ovakvo vozilo dovesti u vozno stanje ali je veliko pitanje bezbednosti i naravno dalje prodaje.

Pre donošenja odluke o kupovini poplavljenog automobila, važno je pažljivo sagledati sve aspekte, uključujući troškove popravke, potencijalne sigurnosne komplikacije i dugoročnu vrednost vozila. Ako niste stručnjak za automobile i nemate iskustva u proceni tehničkog stanja vozila, obratite se automehaničarima sa više od dve decenije iskustva.