Besplatno gorivo – san se pretvorio u javu


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozilla-besplatno-gorivo

Zamislite da imate mogućnost sipanja besplatnog goriva za svoj automobil, koliko bi ste uštedeli novca i gde bi ste sve putovali? Jedna žena iz Nebraske u SAD-u otkrila je način kako da dosipa gorivo bez naplate ali njena sreća nije dugo potrajala, a uz to je i uhapšena. 

45-godišnja žena je na benzinskoj pumpi u Linkolnu, država Nebraska u SAD, dva puta za redom provukla svoju karticu lojalnosti i primetila da može dopuniti gorivo potpuno besplatno. Ona je provlačeći karticu lojalnosti zapazila da pumpa prelazi u demo režim pri čemu je dozator radio bez naplate.

Žena je koristila ovu rupu u sistemu između novembra 2022. i juna 2023. kada je koristila svoju karticu lojalnosti par puta dnevno. Međutim, ni to joj nije bilo dovoljno pa je točila i naplaćivala drugim vozačima gorivo uz popust te na taj način ostvarivala zaradu.  

Servisi za japanska i južnokorejska vozila u Beogradu. Zakažite pregled ili servis automobila na stranici kontakt.

Zbog greške u sistemu ova žena je za skoro godinu dana dopunila gorivo 510 puta i napravila štetu od oko 28000 dolara na benzinskoj pumpi. Kartica lojalnosti nije prikupljala poene i nije pravilno korišćena pa je pumpa kontaktirala policiju jer ni računi nisu bili u redu.

Nakon sprovede istrage, uz snimke sa kamera, utvrđen je identitet osobe koje je počinila uvu drsku prevaru. Žena je uhapšena, određena joj je kaucija od 7500 dolara i čeka je suđenje. 

Bilo je lepo dok je trajalo ali se prevara nikad ne isplati. Nas je podstaklo na razmišljanje šta bi smo sa tolikim gorivom, a Vi?

Izvor: b92.net