Auto trendovi sa CES-a 2018 – Hyundaijev lični asistent


Veštačka inteligencija koja kontroliše vaš ekran u automobilu. Vozilo koje može da vam čita misli.  Automobili koji mogu da vide iza slepih tačaka.

Ovo su neke od glavnih atrakcija sa CES-a 2018 u Las Vegasu.

Hyundai, kao i Mercedes Benz, prikazuju kako će koristiti veštačku inteligenciju u vozilovom sistemu za informisanje i zabavu. Ova tehnologija je za sada samo prisutna u pametnim mobilnim telefonima.

Hyundaijev Infotainment sistem

Hyundaijev inteligentni lični asistent predstavlja glasovno kontrolisanu tehnologiju. Inteligentni deo ovog softvera izražava se kroz njegovu sposobnost da reaguje na brojne izdate komande. Na primer, ako mu se obratite sa: “Reci mi kakvo će vreme biti sutra i pošalji poruku mojoj deci da ih podsetiš za sutrašnji fudbalski trening.”, softver će prepoznati obe različite komande u rečenici i izvršiti ih.

Hyundaijeva tehnologija funkcioniše u mnogome kao Apple-ova Siri ili Google-ov asistent. Dizajnirana je da izvršava komande prema zahtevu ali, isto tako, da potpomaže vozaču tokom vožnje tako što će ga podsetiti na nadolazeći sastanak ili upozoriti na zakrčenje u sabraćaju na ruti kojom se kreće.

Sistem se aktivira glasovnom komandom: “Hi, Hyundai.” Kada je aktivan, vaš lični sekretar (ica) može da okrene broj telefona, šalje sms poruke, pretražuje rute i mape, muziku, da proveri vremenski prognozu i da pomaže u organizaciji sastanaka. Dodatno, mogu se kontrolisati i neke često korišćene funkcije u automobilu poput klima uređaja, krovnog prozora, ili zaključavanja vrata.

Hyundai planira da navedenu tehnologiju implementira u modelima proizvedenim počev od 2019. godine.

Nissan je isto imao šta da predstavi. Otkrijte više ovde.

auto-centar-forma-servis-korejska-japanska-vozila-hyundai-ces-2018