Šta raditi ako se auto pokvari na putu


Sezona je godišnjih odmora a putovanje na more sopstvenim automobilom jedna je od najčešćih opcija prevoza uzimajući u obzir isplativost i brojne pogodnosti koje možete imati na krajnjoj lokaciji Vašeg putovanja.

Ali šta ako se automobil pokvari na auto putu? Prvo što treba je da sklonite automobil sa puta i da obučete bezbednosti prsluk. Sklonite se u desnu ili zaustavnu traku, upalite poziciona svetla, stavite sigurnosni trougao na nekih 150 metara od automobila, dignite haubu da ostali vozači vide da imate problem.

Probajte da sami rešite problem, a ako utvrdite da je to nemoguće pozovite pomoć na putu. Pokušajte da objasnite situaciju, a oni će pozvati šlep službu.

Ako ste u inostranstvu hitne službe i neophodnu pomoć uvek možete dobiti na broj 112.

Entuzijasti uvek mogu pokušati sa lokalnim mehaničarima ali to nije uvek dobra ideja. Letnja sezona je uvek prilika da se nemoćnim i naivnim putnicima u nevolji usluga naplati višestruko.

Dobra priprema automobila za put je uvek veoma važna ali ako se ipak nađete u nevolji držite se ovlašćenih servisa i zvaničnih upustava za pomoć na putu.

auto-centar-forma-beograd-japansko-korejska-vozila-pomoc-na-putu-1