Putin u novoj limuzini stiže u Beograd


Predsednici Rusije su se uvek vozili u automobilima domaće proizvodnje ali je Boris Jeljcin prekinuo tu praksu i odlučio se za vozilo nemačke proizvodnje. Rekli bi smo bruka, za jednu tako veliku svetsku silu. Konačno nakon par decenija, aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin, dobija novo vozilo.

Kakvo vozilo? Zver!

Promena nije samo “patriotska”, nego i pokazatelj da domaća ruska auto industrija može proizvesti vozilo visoke klase.

Radi se o limuzini koja je deo projekta Kortež i proizvodiće se 200 primeraka godišnje. Iako su karakteristike vozila za prvog čoveka Rusije tajna, neke stvari su postale poznate javnosti. Limuzinu pokreće V8 motor zapremine 4,4 litara sa 600 konjskih snaga, a menjač je automatski sa 9 stepena prenosa i razvili su ga ruski inženjeri.

Sigurnosni testovi su rigorozniji od Euro NCAP testova koji podrazumevaju udar prikolice od 1300 kilograma u zadnji deo automobila pri brzini od 50 km/h. Čeoni sudar pri brzini od 65 km/h takođe nije problem za ovo super rusko vozilo.

Ko zna, možda će i srpski predsednik u budućnosti imati ovakav automobil. Ako ništa drugo, danas je prilika da se uveri u kvalitet i bezbednost.

Dok se državnici voze u super automobilima, Vaša vozila proizvedena istočnije od Rusije, u Japanu i Južnoj Koreji, i dalje možete servisirati kod stručnjaka Auto centra Forma.