Pandemija japanskih i južnokorejskih vozila


Prodaja japanskih i južnokorejskih vozila ide odlično uprkos pandemiji virusa COVID-19. I tokom vandrednog stanja možete zakazati pregled i servis Vašeg automobila u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.

Tojota Prius se pojavila 1997. godine i od tada je prodala oko 15 miliona hibridnih vozila i time pomogla da se uštedi oko 120 miliona tona CO2 u odnosu na benzince. Samo u Evropi prodato je 2,8 miliona hibrida, a jedno od vodećih tržišta je Velika Britanija, gde ovakav tip vozila čini 66.1% od ukupnog broja.

Iz Tojote poručuju da su hibridna vozila najvažniji deo buduće globalne flote automobila uz električne automobile, plug-in hibride i vozila koja idu na vodonik.

Iako je u prva tri meseca zabeležen pad prodaje automobila, Kia je u prvom kvartalu 2020. isporučila rekordan broj hibridnih i električnih vozila evropskim kupcima. Prodaja elektrifikovanih Kia – hibridnih, plug-in hibridnih i električnih vozila – povećana je za 21%.

Elektrifikovani modeli sada čine skoro petinu novoprodatih Kia u prvom kvartalu 2020. u Evropi, odnosno tačno 19%, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 13%.