Nisu sve vrste klima za kola iste!


U većini modernih automobila klima spada u osnovni paket opreme. Ali ako ste mislili da su sve klime iste, grešite! Postoje dva sistema koji funkcionišu na različite načine. Osim toga razlika postoji i u ceni.

Prvi, ujedno i jeftiniji sistem, hladi vazduh i omogućava da unutrašnjost vozila bude hladnija nego spolja. Rashlađeni vazduh iz kompresora se ubacuje u kabinu vozila. Da bi ste dobili maksimalan učinak, točkić za temperaturu okrećete u plavu zonu njegovog opsega. Ako želite da bude toplije, okrećete točkić ka crvenoj zoni. Temperatura se dobija mešanjem toplog i kompresovanog vazduha. Ali sa promenom spoljašnje temperature i brzine vožnje menja se i temperatura u kabini pa je potrebno opet podesiti točkić za temperaturu kako bi ste održali isti nivo hladnjenja. Na dužim putovanjima moguće je da tu radnju ponavljate mnogo puta što može da bude naporno i nedovoljno precizno.

Drugi sistem hlađenja možemo nazvati i kontrola klime. Zamislite da ste postavili klimu na 23 stepena u kabini vozila. Računar koristi senzore kako bi održavao temperaturu na istoj vrednosti. Bez obzira da li je spoljašnja temperatura -30 ili +20, temperatura u kabini će uvek biti ista. Mešanjem hladnog i toplog vazduha racunar održava balans i temperatura je uvek ista. U ponudi su i automobili sa podešavanjem za klimatske zone tako da suvozač može podesiti temperaturu u svojoj zoni prema sopstvenom nahođenju. Luksuzni automobili imaju i više zona pa tako putnici na zadnjem sedištu mogu prilagođavati klimatske uslove prema svojim potrebama. Ovakav sistem klimatizacije automobila je skuplji, daleko inteligentniji i više prilagođen vozačima ali i zahtevnim putnicima posebno u automobilima više klase.

Prilikom kupovine automobila obratite pažnju na vrstu klimatizacije u vašem vozilu jer mala razlika u ceni može drastično povećati užitak vožnje.

auto-centar-forma-servis-beograd-japanska-korejska-vozila-klima