Korisni saveti za pranje automobila zimi


Automobil zimi treba ćešće prati, manje zbog estetike, a više zbog bezbednosti i mogućih oštećenja. Kolovozi su tokom hladnijeg i vlažnijeg perioda godine prekriveni vodom, snegom, veoma često blatom, a tu je i so koja se posipa po ulicama gradova.

Prljavština na staklima svakako smanjuje vidljivost i bezbednost tokom vožnje, a zaprljani farovi mogu umanjiti snop svetla koji ne može da se probije od nečistoće. 

20 godina iskustva servisa japanskih i južnokorejskih vozila. Zakažite pregled vozila u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.

Poznato je da so nagriza metal i može oštetiti boju vozila. Temeljno pranje je izuzetno bitno tokom zime kako bi se i najmanje čestice soli koje se zavlače u šupljine automobila dobro isprale.

Ako ne koristite usluge klasičnih autoperionica i sami perete automobil na automatskim prskalicama ili četkama, iskoristite više žetona i produžite pranje kako bi ste detaljno isprali sve nečistoće.

Naš savet je da nakon pranja vozila koristite vosak, a gumene delove na vratima i prozorima koji služe za zaptivanje i koje je potrebno dobro osušiti, premažete glicerinom ili nekom kremom specijalno za tu namenu. Na taj način se prilikom niskih temperatura izbegava lepljenje gume za metal. 

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-pranje-auta-zimi