Kada je pravo vreme za zamenu automobila?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-kad-je-pravo-vreme-za-zamenu-auta

Kupovina novog automobila veliki je finansijski izdatak za većinu vozača u Srbiji pa je odluka o kupovina novog ili novijeg polovnog vozila uvek teška. Kada je najbolje vreme za zamenu automobila? Nekoliko faktora može pogurati odluku o kupovinu novijeg auta. 

Starost automobila

Iako je starost jedan od razloga za zamenu automobila, starost sama po sebi nije dovoljan faktor. Obično se automobil stariji od 10 godina smatra starim, ali pravilnim održavanjem godine mogu biti samo broj. Neki automobili već sa 5 godina imaju ozbiljne tragove vožnje dok neki ni posle 15 godina nemaju mnogo problema u vožnji. Uslovi održavanja, način vožnje i broj kilometara utiče na to kako će automobil izgledati posle određenog broja godina.

Pouzdan servis za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis Vašeg vozila ovde.

Kilometraža

Kilometraža je drugi važan faktor za razmatranje pri zameni vozila. Ako vaš automobil ima veću kilometražu, postoji veća verovatnoća da će doći do učestalih kvarova i problema. Obično se smatra da automobil sa pređenih preko 150000 kilometara ima veliku kilometražu, ali ni taj broj sam po sebi ne znači mnogo. Pitanje je pod kojim uslovima je automobil prešao određenu kilometražu, jer nije isto ako je sve vreme upotrebe bio pod maksimalnim opterećenjem (popularno je reći da je auto gradio vikendicu jer se misli da je stalno bio pod velikim opterećenjem) i da li su u pitanju gradski uslovi vožnje ili na otvoreno putu. Stanje delova kod automobila koji je pod velikim opterećenjem prešao 50000 kilometara mogu biti kao kod automobila koji je prešao 150000 kilometara u običnim uslovima vožnje. 

Tehničko stanje

Najbolji parametar za određivanje vremena zamene vozila. Kilometraža i starost vozila mogu Vas zavarati pa je najbolje automobil detaljno pregledati jer stanje delova i limarije obično pokaže tačno u kom životnom dobu je automobil. Ako ste došli u tačku da su opravke mnogobrojne i skupe i da čak prevazilaze vrednost samog vozila, definitivno je vreme za zamenu. Zato je bitno odabrati pouzdan servis čiji automehaničari će uraditi realnu procenu vozila i dati Vam savet šta dalje raditi.