Imamo novog rekordera iz auto škole


Čovek iz Poljske drži vrlo verovatno rekord u Evropi po broju neuspešnih polaganja testova za dobijanje vozačke dozvole. On je uspeo da padne testove 192 puta za redom tokom 17 godina. Ima li smisla uopšte izdavati vožačku dozvolu nekome ko padne toliko puta za redom testiranje? 

Ako je motiv novac, ovaj Poljak je tokom 17 godina potrošio na prijave oko 1300 evra, što i nije velika zarada za organizatora testiranja. 

Međutim, svetski rekorder stiže nam iz Južne Koreje. Neimenovana žena položila je testove i dobila je vozačku nakon 950 pokušaja. Poljak može samo da joj zavidi, jer upornost se ipak isplati. Koliko će se to isplatiti ostalim učesnicima u saobraćaju, veliko je pitanje?

Prema istraživanju kompanije za osiguranje automobila “Privilege DriveXspert” manje od 50% polaznika auto škola položi testove i dobije vozačku dozvolu iz prvog pokušaja. 

Sudeći prema istraživanju za dobijanje vozačke dozvole potrebno je u proseku 1,9 pokušaja. Rekorderka iz Južne Koreje prebacila je prosečan broj pokušaja više od 450 puta! Nadprosečnost ovog puta svakako nije vrlina, a teško je i za pohvalu. 

Majstori iz naših servisa japanskih i južnokorejskih vozila prošli su sve neophodne testove iz prve i potpuno su obučeni kao serviseri. Zakažite ovde pregled ili servis Vašeg vozila.