Famozni plivajući zamajac


Sigurno ste čuli kako razni majstori savetuju da se ne uzima automobil sa plivajućim zamajcem, jer tvrde da će se pokvariti, a onda je opravka skupa. Mada nismo sigurni da postoji neki deo automobila koji je večan, ako postoji obratite nam se na stranici kontakt u pisanoj formi.

Uloga plivajućeg zamajca je da smanji vibracije motora, produži životni vek menjaču, i da smanji buku. Plivajući zamajac se kvari na 150000 kilometara u proseku ali kada ga menjate obavezno pregledajte i ostale delove, potisni ležaj posebno, jer se može desiti da Vam se novi plivajući zamajac pokvari već posle pređenih 10000 kilometara.

Plivajućem zamajcu se smanjuje vek trajanja ako je način vožnje oštar, odnoso naglo kretanje iz mesta, brzo otpuštanje pedale kvačila ili su oštre promene brzine kretanja. Ako je zamajac neispravan, automobil se može i dalje voziti, neće pući kao na primer zupčasti kaiš i napraviti havariju na motoru.

Nemojte birati model automobila prema plivajućem zamajcu već prema sopstvenim mogućnostima i potrebama, a ako se odlučite za neke modele japanskih i južnokoreskih vozila, bez brige. Njihova dugovočnost i pouzdanost se odnosi na sve delove i motor u celini pa i na famozni plivajući zamajac.

Zakažite pregled Vašeg vozila u nekom od naših servisa na Senjaku ili Novom Beogradu, stojimo Vam na usluzi.