Car vozi Tojotu


Nije baš da će japanski car lično voziti automobil, ali za predstojeću ceromoniju krunisanja Tojota je spremila poseban kabriolet, napravljen specijalno za tu priliku.  

Automobil je predstavljen 2018. godine i jedan je od najluksuznijih japanskih automobila ikada koji je konstruisan specijalno za cara Naruhita. Zadnje sedište je malo više i ima fiksiran naslon. Siguran i moćan automobil pokreće hibridni pogonski V8 agregat, zapremine 5 litara sa 425 konjskih snaga.

Parada je zakazana za 22. oktobar i vozilo će se kretati od carske palate do palate Akasaka. Razdaljinu od 2,8 kilometara car će preći za pola sata kako bi publika imala vremena da pažljivo osmotri celu kolonu i visoke zvanice. Vozilo nije predviđeno za redovnu upotrebu i za sad će mu tih pola sata biti najduža vožnja, a plan je da se iskoristi i tokom parade na sledećim olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Ne morate biti car da bi ste vozili Toyotu, ali u našim servisima na Senjaku i Novom Beogradu svakako će te imati carski tretman. Zakažite pregled Vašeg japanskog i južnokorejskog vozila ovde.