53. Beogradski sajam automobila 2017.


auto-centar-forma-53-medjunarodni-sajam-automobila-plakat

Sajam automobila u Beogradu se održao od 23. marta i trajao je do 2. aprila 2017. godine. Pod motom “Godine Prolaze – strast ostaje” predstavljeno je 34 različita automobilska brenda iz 30 zemalja sveta, među kojima 67 noviteta.

Uz automobile predstavljena su i laka privredna vozila i motocikli.

auto-centar-forma-sajam-automobila-2017-honda-nsx

Prvi put je u Beogradu izložen Hondin model NSX (na slici iznad), koji se mogao kupiti po frapantnoj ceni od 247400 evra, ali za kojih je srećni kupac mogao da uživa u hibridnom sistemu sa V6 biturbo-benzincem sa 507 konjskih snaga uparenom sa sistemom sa tri električna agregata za ukupnu snagu od 581 konjskih snaga.

 

Pored ovog modela Honda je predstavila i novi Civic koji poseduje značajna unapređenja. Kia je predstavila nove iteracije svojih modela te su tako predstavljeni Kia Rio, Kia Niro, Kia Optima Plug-in, Kia Optima Sportswagon. Na štandu Nissan-a može se izdvojiti nova generacija Nissan Micra koji je doneo značajne novine u pogledu dizajna, te se može očekivati naklonost mlađe generacije. Novi Suzuki Swift iskače u odnosu na ostale modele po tome što je kraći za 1cm u odnosu na prethodnu generaciju, suprotno opštem trendu u automobilskoj industriji.

 

Prema informacijama organizatora na sajmu je prodato najviše automobila u poslednjih 5 godina, a prosečan kupac je mogao da izdvoji do 10000 evra.