5 letnjih saveta za vaš automobil


 

Uveliko su stigle velike vrućine, I iako tu i tamo još i naleti neka kiša, većinu vremena naš automobil je uvek pod jakim suncem. U sledećem tekstu dajemo vam male trikove i savete da vam olakšamo i učinimo upotrebu vašeg automobila lagodnijom tokom leta.

 

  • Izbegnite vreo volan

 

 

Pre nego što ćete izaći iz automobila okrenite volan za 180 stepeni. Ovim jednostavnim trikom strana volana koju držite dok vozite neće biti pod direktnim sunčevim zracima te će vas neće iznenaditi vrelina na rukama kada sednete da vozite.

 

  • Proveriti hladnjak

 

 

Proveriti nivoe u hladnjaku. Pomoću testera proverite odnos tečnosti u hladnjaku. Testere možete naći u svakom auto servisu pa naravno i u auto centru Forma. Visoke temperature i niski nivoi tečnosti u hladnjaku mogu lako izazvati pregrevanje motora. Potrebno je promeniti tečnost u hladnjaku minimum jedanput godišnje.

 

  • Proverite i zamenite ulje

 

 

Redovna provera ulja je poželjna. Uobičajena ulja mogu izdržati 8-9000km dok sintetička i 10-11000km. U auto centru Formi nudimo ovog meseca besplatnu zamenu ulja uz dopunu klime.

 

  • Dovedite klima uređaj u red

 

Ako vam je tokom zime klima slabije radila to se i nekako podnosilo. Na leto je od izuzetnog značaja u potpunosti je popraviti. Proverite da li klima curi. Ne samo da Freon šteti okolini, već je radi kvalitetnog rada potrebno da stručnjak pregleda auto i popravi curenja. Dopuna klime u auto centru Forma je trenutno 2500 RSD i uključuje tokom promotivnog perioda i besplatnu zamenu ulja.

 

  • Gume

 

 

Nedovoljno napumpane ili prepumpane gume tokom leta mogu predstavljati ozbiljnu opasnost. Uobičajeno veći radijus kretanja takođe navodi na konstantniju upotrebu automobila te je obavezno i proveriti dubinu šara ne samo zbog zakonskih odredbi već, pre svega zbg naše lične sigurnosti.

Na kraju ne zaboravite da popravite i one male sitnice u kolima koje su vas uvek nervirale ali ste se odlučili da ih ostaviti za sutra, a sutra nikada nije došlo. Sada je idealno vreme da u potpunosti dovedete automobil u dobro stanje i uživate bez stresa i u komforu tokom odmora koji vas očekuju ovog leta.

auto-centar-forma-beograd-5-saveta-za-leto